Culture

Ontwerpers gebruiken ‘Animal Crossing’ om modeshows te geven in coronatijd

Er zijn door de coronacrisis heel wat modeshows afgelast. Ontwerpers en kledingmerken experimenteren nu met digitale toepassingen om hun werk te showen. En daarin speelt ook het razend populaire Nintendo-spel Animal Crossing een rol.

Animal Crossing: New Horizons werd op 20 maart gelanceerd. Inmiddels zijn er meer dan dertien miljoen exemplaren van de game verkocht. In het spel kun je je eigen wereld bouwen en ook je eigen kleding vormgeven. Sommige mensen nemen dit erg serieus. Er zijn tientallen Instagram-pagina’s die zich enkel focussen op de outfits in het spel. Anna Sui en Valentino ontwierpen zelfs al exclusieve items.

Reference Festival, een mode-organisatie uit Berlijn, gaat nog een stapje verder en organiseert de eerste Animal Crossing-modeshow ter wereld met kleding van onder meer Prada en Loewe. Het idee werd tot leven gebracht door fotografe Kara Chung, die ook de populaire Instagram-pagina @animalcrossingfashionarchive beheert, en stylist Marc Goehring.

“Met deze modeshow willen we laten zien welke nieuwe toepassingen er mogelijk zijn voor het presenteren van mode”, aldus Mumi Haiati van Reference Festival. “In onze tweede editie gaan we nog een stapje verder.”