Culture

RUMAG haalt schandalig bericht offline na kritiek

Dat ze bij RUMAG niet echt snugger zijn, is al een tijdje duidelijk. Maar vandaag heeft het online platform zichzelf overtroffen. Een quote over het RIVM werd al na twee uur offline gehaald, nadat volgers schande spraken van de tekst.

“Moet RIVM niet MVIR zijn? Maandenlang vervelende irritante regels”, viel er te lezen in de inmiddels verwijderde Instagram-post. Onder het bericht verscheen al snel een stormvloed aan kritiek. “Schandalig! Ik vond jullie quotes altijd best grappig, maar dit kan echt niet”, schreef een trouwe fan. “Ik ga niet eens uitleggen waarom dit bericht belachelijk is.”

Voor wie het niet snapt, zullen we het nog één keer uitleggen: de maatregelen van het RIVM zijn er om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Want als de verspreiding langzamer gaat, zijn er minder mensen tegelijkertijd ziek. De zorg voor patiënten kan hierdoor beter gewaarborgd blijven. Waren deze maatregelen er niet, dan waren onze ziekenhuizen nu overvol en zouden er onnodig veel mensen overlijden. Geen irritante regeltjes dus, maar noodzaak om te voorkomen dat jouw (groot)ouders er straks niet meer zijn.

Twee maanden geleden ontving RUMAG veel kritiek nadat het merk speciale corona-shirts presenteerde. De opbrengst zou naar het Rode Kruis gaan, maar eigenlijk verdienden ze er vooral zelf aan. Arjen Lubach vond dat niet kunnen en lanceerde daarom het merk LUBAG. Online kon je t-shirts bestellen in de bekende stijl van RUMAG. De punten werden echter ingewisseld voor komma’s en de opbrengst ging wél volledig naar het Rode Kruis.