Stuff

Dit kleine sponsje is een hype in ‘duurzaam’ beautyland

Wie een stralende huid wil, hoeft niet een heel arsenaal aan beautyproducten in huis te halen. Er bestaat namelijk een natuurlijke spons die de huid reinigt, dode huidcellen verwijdert én een beschermende laag achterlaat. De zogenoemde konjac spons wordt steeds populairder en is ook nog eens erg duurzaam.

Konjac spons
Konjac sponzen worden gemaakt van een poeder, die afkomstig is van de wortels van de konjac aardappel. Dit is een plant die voornamelijk in China, Indonesië en Japan groeit. De konjac plant wordt niet alleen veel in beautyland gebruikt, maar kan ook worden gegeten. Met name in Korea en Japan is konjac een veelgebruikte groente.

Steeds meer vrouwen gebruiken een konjac spons in plaats van huidreinigers en -scrubs. Het enige wat je met de spons hoeft te doen is hem uitspoelen met lauwwarm water. Vervolgens knijp je hem zachtjes uit en masseer je de spons met kleine cirkelvormige bewegingen over je huid. Na gebruik spoel je de spons goed uit en knijp je hem wederom uit. Aan de spons zit een touwtje, zodat je hem kunt ophangen om te drogen. Na gebruik kun je eventueel dag- of nachtcrème gebruiken.

Het voordeel van de konjac spons is dus dat dit kleine sponsje bijna alles bevat wat je huid nodig heeft. Het reinigt, hydrateert, voedt, verwijdert dode huidcellen en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Uitermate geschikt dus voor mensen met een gevoelige huid. Daarnaast is de spons 100% milieuvriendelijk en 100% biologisch afbreekbaar.

Verschillende soorten
Konjac sponzen, die je kunt vinden bij onder meer Paperandboo.com, zijn er over het algemeen in drie kleuren: de witte spons is geschikt voor alle huidtypes, de zwarte spons is geschikt voor mensen met een vette huid met eventueel puistjes en de groene spons is geschikt voor mensen met een gecombineerde huid. Van een gecombineerde huid is sprake wanneer je voorhoofd vet voelt, maar je wangen juist droog.

In samenwerking met PAPER & BOO