Culture

Het lijkt erop dat TikTok wordt gered door Microsoft

Donald Trump zei afgelopen weekend dat hij TikTok gaat verbieden in de Verenigde Staten. Volgens de Amerikaanse president deelt de app informatie met de Chinese overheid. De uitspraak zorgde voor veel ophef onder de 500 miljoen (!) gebruikers. Zij zijn bang dat TikTok straks niet meer bestaat als het in Amerika wordt verbannen.

Gelukkig lijkt er nu een oplossing te zijn. Microsoft heeft namelijk serieuze interesse om de app deels over te nemen. In een verklaring zegt het Amerikaanse bedrijf dat er afgelopen weekend een gesprek plaatsvond tussen CEO Satya Nadella en de president. Microsoft heeft groen licht gekregen om de onderhandelingen over de aankoop van de Amerikaanse activiteiten van TikTok af te ronden. Het is de bedoeling dat er voor 15 september een deal wordt gesloten.

Als de overname slaagt, wordt Microsoft in één klap een belangrijke speler voor sociale media en dus ook een belangrijke concurrent van Facebook. Het bedrijf belooft dat na een overname alle data van Amerikaanse gebruikers op servers in de VS komen te staan. Alle gegevens die elders staan opgeslagen, worden vernietigd. De Europese activiteiten van de app lijken in handen te blijven van TikToks Chinese moederbedrijf ByteDance.

Hoeveel Microsoft moet betalen, is nog niet duidelijk. Maar gezien de populariteit van de app gaat het waarschijnlijk om miljarden.