Culture

Trump zet door: TikTok over 45 dagen ‘verboden’ in de VS

Trump kondigde vorige week aan dat er in de Verenigde Staten een verbod op TikTok komt, omdat de app informatie zou delen met de Chinese overheid. Microsoft voerde de afgelopen dagen gesprekken met ByteDance, het Chinese moederbedrijf van TikTok, met als plan om de app deels over te nemen en te redden.

Vandaag komt Trump met het nieuws dat hij Amerikaanse bedrijven gaat verbieden zaken te doen met het bedrijf achter TikTok. Het verbod gaat over 45 dagen in. Op deze manier heeft de president toch een manier gevonden om het gebruik van de app onmogelijk te maken. Bedrijven als Apple en Google mogen de app nu namelijk niet meer beschikbaar stellen voor gebruikers. Ook kun je als Amerikaans bedrijf niet meer adverteren op TikTok.

Niet alleen transacties met ByteDance worden verboden. Trump heeft ook een soortgelijk decreet uitgevaardigd voor Tencent, de eigenaar van WeChat. Deze app is het Chinese alternatief voor WhatsApp en zou enorme hoeveelheden informatie vastleggen. Volgens Trump heeft de Chinese Communistische Partij hiermee toegang tot persoonlijke informatie van Amerikanen.