Stuff

Winnen: Slide maakt van (bijna) alle gordijnen slimme gordijnen

Een paar jaar geleden leek het nog toekomstmuziek, maar tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die van hun huis een smart home maken. Zo kun je kiezen voor een slimme deurbel, lampen die automatisch aan of uit gaan en speakers met Google Assistent. Het is zelfs mogelijk om je gordijnen slim te maken.

Imagine dat elke ochtend je gordijnen zelf openen en de zon je tegemoet komt. Deze luxe wil je gewoon. Wij vertellen je graag de voordelen van slimme gordijnen en hoe jij je gordijnen in een mum van tijd smart kan maken met Slide.

Slide
Het Nederlandse bedrijf Innovation in Motion heeft een systeem bedacht waarmee je je gordijnen in een handomdraai slim maakt. Slide, zoals het heet, past op bijna alle bestaande railsystemen en is in een kwartiertje geïnstalleerd. Twijfel je of een slim gordijn bij jou thuis kan? Check het dan even hier.

Het idee van Slide is simpel: je hangt een kastje aan je gordijnrails en kunt via onder andere de Slide-app en Google Assisent routines instellen. Je gordijnen gaan vervolgens automatisch open en/of dicht op de door jou aangegeven momenten.

Slide werkt op zowel enkele als dubbele symmetrische gordijnen. De motor kalibreert zichzelf en is na installatie uit zicht achter je gordijnen. Je kunt elke gewenste positie van open tot dicht kiezen. Wil je de gordijnen met de hand openen? Dat kan door er een klein rukje aan te geven.

De voordelen van slimme gordijnen
Gordijnen met een app of stem bedienen is leuk, maar slimme gordijnen geven je ook een gevoel van luxe. Opstaan om je gordijn te openen voor zonlicht is verleden tijd. Slide kan je zo instellen dat je gordijnen openen vlak voordat je wakker wordt. Op deze manier ontwaak je natuurlijk en voel je je de hele dag fitter. Het is zelfs mogelijk om in te stellen dat de gordijnen automatisch openen en sluiten bij zonsopkomst en -ondergang.

Slimme gordijnen kunnen ook extra veiligheid bieden. Je kent vast de film Home Alone en de scenes waarin het kleine jochie inbrekers probeert te weren. Slide kan daar dankzij de speciale Holiday Mode je hulp in zijn. Door je gordijnen op semi-willekeurige momenten te laten openen en sluiten, lijkt het of je thuis bent en zullen inbrekers jouw huis overslaan.

Ook fijn is dat je met je gordijnen voor een aangenaam klimaat kunt zorgen. In de zomer hou je warmte buiten en in de winter binnen, door je gordijnen automatisch te laten openen en sluiten. Wordt het opeens heel zonnig en ben je niet thuis vanwege werk? Je bedient de app, et voila!

Last but not least, Slide kan je koppelen aan andere apparaten. Stel bijvoorbeeld in dat Google Assistent de gordijnen sluit wanneer je ‘welterusten’ zegt tegen je smart speaker. Ideaal toch?

Win een Slide-systeem
Wil jij na het lezen van dit artikel ook slimme gordijnen hebben? Dat komt goed uit, want wij mogen twee Slide-systemen t.w.v 299,00 euro weggegeven. Meedoen aan de verloting doe je door jouw naam en adres naar prijsvraag@soundflow.nl te mailen onder vermelding van ‘Slide’. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

In samenwerking met Slide