Fashion

In Gold We Trust opent eerste eigen winkel in Amsterdam

In Gold We Trust viert dubbel feest. Het succesvolle kledinglabel opent niet alleen de deuren van een eerste eigen winkel, maar brengt ook een boek uit. Urban Kids visualiseert in krachtige zwart-wit fotografie het turbulente levensverhaal van oprichters en broers Eric en Victor Fränzel.

Flagshipstore
IGWT is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Bekende namen als Future, Lil Kleine en Tyga lopen in de kleding. Reden genoeg om de eerste flagshipstore te openen. Of beter gezegd, hang out. In de winkel aan de Amsterdamse Kinkerstraat is, naast de kleding zelf, ook een mini gym en graffitikunst van Ben de Boef te vinden. Het artwork van de Amsterdamse tattooartist is tevens vereeuwigd op een limited edition hoodie. De winkel zelf is ontworpen om te experimenteren, zoals er ook wordt geëxperimenteerd in stijl, materiaal en fitting van de kleding.

Urban Kids
Het boek Urban Kids verbeeldt het coming of age-verhaal van de Fränzel-broers en welke gebeurtenissen hebben geleid tot het succesvolle merk In Gold We Trust. Het verhaal wordt gevisualiseerd in zwart-wit fotografie van Ali Mousavi. De foto’s en teksten nemen de lezer mee langs de scouting, honkbalvelden en skateparken van Hilversum en Huizen waar de broers hun jeugd doorbrachten. Mousavi’s sprekende beelden tonen het echte straatbeeld. Het zijn de jongens uit de buurt, de jeugdspelers van lokale sportclubs en skaters op pleintjes die de kleding dragen. Deze plekken en bijbehorende subculturen zijn tot op de dag van vandaag de inspiratiebronnen voor de kledingontwerpen en worden door middel van dit boek geëerd.

Vandaag wordt de winkelopening feestelijk gevierd en is het boek Urban Kids in een gelimiteerde oplage van 200 stuks verkrijgbaar. De winkel is te vinden aan de Kinkerstraat 120a in Amsterdam.