Stuff

Dit is wat we nu weten over de nieuwe iPhones

September is traditioneel de maand waarin Apple nieuwe iPhones presenteert. Dit jaar lijkt het er echter op dat de toestellen zijn vertraagd en pas in oktober verschijnen. Ondanks de vertraging zijn er al heel wat geruchten. In dit artikel vertellen wij jou wat nu bekend is over de nieuwe iPhones.

Vier toestellen
Volgens betrouwbare bronnen lanceert Apple eind oktober vier nieuwe iPhones: de iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Ja, je leest het goed: de iPhone 11 krijgt blijkbaar twee opvolgers. De iPhone 12 zal net als de iPhone 12 Pro ongeveer hetzelfde formaat krijgen als de iPhone 11 (15,59 cm). De iPhone 12 Mini wordt, zoals de naam al doet vermoeden, kleiner (13,72 cm). Heb je liever een groot toestel? Dan is de iPhone 12 Pro Max met 17,02 cm iets voor jou.

Ook is er goed nieuws voor de mensen die graag games spelen op hun smartphone. De verversingssnelheid van de schermen gaat namelijk flink omhoog. Volgens analist Jon Prosse zou dit bij minstens één van de vier toestellen 120 Hz bedragen. Hiermee haalt Apple het niveau van top toestellen zoals de Samsung Galaxy S20 en de OnePlus 8 Pro. Het voordeel van een scherm met 120 Hz is dat je beeld een stuk soepeler ervaart.

5G
Een technologie waar je op het eerste gezicht weinig van zal merken is 5G. De opvolger van 4G zorgt voor razendsnel internet en dat netwerken minder snel overbelast raken. Handig voor bijvoorbeeld grote evenementen. Enkele van de nieuwe iPhones zullen 5G-compatibal zijn. Momenteel heb je hier nog weinig aan, maar met het oog op de toekomst is dit zeker interessant.

Ook wordt er verwacht dat de nieuwe toestellen over LiDAR-technologie beschikken, die ook op de iPad Pro zit. Deze technologie gebruikt lichtsignalen om een ruimte te scannen en in kaart te brengen. Dat is handig voor toepassingen met augmented reality of het meten van objecten.

Prijzen
Het duurste model, de iPhone 12 Pro Max, gaat naar verwachting 1150 euro kosten. De iPhone 12, die je kunt zien als de opvolger van de iPhone 11, zou 800 euro kosten. En voor de kleinere iPhone 12 zou je 700 euro moeten betalen. Flinke bedragen dus, maar wie weet kun je ze bij elkaar sparen via Casino 777 be.

Wanneer de toestellen precies verschijnen, is nog niet bekend. Experts verwachten dat dit oktober zal zijn. De bekende insider Evan Blass spreekt van 23 oktober.