Culture

‘The Queen’s Gambit’ is dé grote Netflix-hit van dit moment

The Queen’s Gambit staat nog geen twee weken online, maar is nu al een enorme hit. De serie, die zeven afleveringen telt, is de best bekeken serie van dit moment en heeft een score van 100% op Rotten Tomatoes. Een indrukwekkende prestatie.

Het verhaal, dat is gebaseerd op het gelijknamige boek van Walter Tevis, gaat over Beth Harmon. De jonge vrouw, gespeeld door Anya Taylor-Joy, belandt op haar negende in een weeshuis. Ze ontdekt daar dat ze goed kan schaken, maar raakt tegelijkertijd verslaafd aan kalmerende middelen.

The Queen’s Gambit volgt de reis van Beth, van het weeshuis tot haar jongvolwassen jaren waarin ze een schaakspeelster van formaat wordt. De kijker is getuige van haar succes, maar ook van haar verslavingen en trauma’s. En dat maakt bij veel mensen indruk.

“Ik heb nog nooit een serie gezien die gaat over iets waar ik totaal niet in geïnteresseerd ben (schaken) en toch zo boeiend was. Geweldig”, aldus een enthousiaste kijker op Twittter. Ook krijgen de makers veel complimenten over de artistieke shots en zorgvuldig samengestelde outfits. “Ik wil alle kleding die Beth draagt in mijn kast hebben hangen.”