Culture

Dit is volgens onderzoekers de engste film aller tijden

Elke horrorfilm die verschijnt beweert de engste film ooit te zijn, maar wat is nou echt de engste film aller tijden? Volgens Britse onderzoekers is dat Sinister. De film uit 2012, geregisseerd door Scott Derrickson, wordt gevolgd door onder andere Hereditary, Paranormal Activity en The Conjuring.

Nu vraag je je vast af waar deze resultaten op zijn gebaseerd. Eigenlijk is het heel simpel. De onderzoekers hebben de vijftig best beoordeelde horrorfilms van IMDb, Reddit en andere beoordelingssites gepakt. Vervolgens werd een groep van vrijwilligers gevraagd om de films te kijken, terwijl ze werden aangesloten op hartslagsensoren. Dit gebeurde bij elke film onder dezelfde omstandigheden. Uiteindelijk werden de gemiddelde hartslagen voor de film en tijdens de film vastgesteld. Op basis daarvan is een top 10 gemaakt.

De hoogste hartslag kwam overigens niet van Sinister. Gemiddeld gezien lag de hartslag hoog, maar het spannendste moment zat in Insidious. De film bevat een scène die je beter niet kunt kijken als je een zwak hart hebt.

Top 10
1. Sinister
2. Insidious
3. The Conjuring
4. Hereditary
5. Paranormal Activity
6. It Follows
7. The Conjuring 2
8. The Babadook
9. The Descent
10. The Visit

Sinister gaat over een schrijver die misdaadromans maakt gebaseerd op waargebeurde politiezaken. Wanneer de schrijver moeite heeft om een nieuw verhaal te vinden, verhuist hij met zijn gezin naar een huis waar een complete familie is uitgemoord. In het huis vinden ze een doos met videobanden waar nog meer moorden op staan. Onderzoek leidt naar een bovennatuurlijke entiteit.