News

David Guetta is uitgeroepen tot beste dj ter wereld

Gisteravond vond de virtuele uitreiking van de DJ Mag Top 100 DJs plaats. Tijdens de bekendmakingen, die normaal gesproken wordt gevierd met AMF tijdens het Amsterdam Dance Event, is David Guetta uitgeroepen tot de beste dj ter wereld. De Fransman staat na negen jaar weer bovenaan in de top 100 van het Britse tijdschrift DJ Mag.

“Ik kan niet geloven dat ik ben uitgeroepen tot nummer 1 dj van de wereld”, aldus David Guetta. “Het is een gek jaar voor iedereen, maar ik ben blij dat we toch een speciaal en positief moment hebben kunnen creëren in deze moeilijke tijd. Dit soort initiatieven maken me trots om onderdeel uit te maken van deze industrie.”

Dimitri Vegas & Like Mike
Het Belgische duo Dimitri Vegas & Like Mike, dat vorig jaar won, staat dit jaar op de tweede plaats. Martin Garrix, de winnaar van 2016, 2017 en 2018, is gezakt naar de derde plek. Hij wordt gevolgd door Armin van Buuren. En daarmee is het de eerste keer in negentien jaar dat er geen Nederlander in de top 2 staat.

Amsterdam Music Festival
Vanwege het coronavirus ging het Amsterdam Music Festival dit jaar digitaal. Muziekliefhebbers van over de hele wereld konden het evenement via een livestream volgen. Voorbijgangers op de Dam in Amsterdam konden via hun Snapchat-camera gelijktijdig zien hoe winnaar David Guetta in augmented reality op een podium op het Koninklijk Paleis verscheen. De dj is nog een week op de Dam te bewonderen via een speciale Snapchat Landmarker Lens. Hieronder kun je een recap bekijken van AMF.