Stuff

Muurtje verven? Dit zijn de kleurtrends van 2021

Heb jij het plan om je muren komend jaar een nieuw kleurtje te geven? Dan is het altijd een goed idee om naar de kleurtrends van het jaar te kijken. De kleurenpaletten geven inspiratie en zorgen ervoor dat je huis weer helemaal van deze tijd is. In dit artikel vertellen we jou wat de kleurtrends van 2021 worden. Haal je kwasten dus maar alvast uit de kast.

Neutrale kleuren
Als er iets is dat we komend jaar sowieso veel gaan zien, dan zijn het wel neutrale kleuren. De Amerikaanse rapper/modeontwerper Kanye West is er al jaren fan van en in de modewereld zien we het steeds meer; neutrale keuren zijn helemaal hot.

Flexa heeft als kleur van het jaar 2021 voor ‘Brave Ground’ (zie foto) gekozen, een neutrale bruintint die een prachtige sfeer geeft aan je huis. Ook Karwei is het hier over eens. De bouwmarkt heeft ‘Sandstone Beige’ uitgeroepen tot kleur van het jaar 2021. Dit is een soortgelijke kleur als die van Flexa en zorgt voor warmte in je huis.

Grijs
Wie niet zo van de warme kleuren is, kan gaan voor grijs van bijvoorbeeld Wijzonol verf. Zo weet je zeker dat je kwaliteit in huis haalt. Komend jaar zullen we veel grijze muren zien, waarbij speciale verftechnieken worden toegepast die voor een betonlook zorgen. De betonlook is al een tijdje populair. Deze trend zal volgens deskundigen nog wel even blijven. En gelukkig maar, want wij zijn er wel fan van.

Donkerblauw
Waar we de afgelopen jaren veel zwarte muren en meubels zagen, wordt 2021 het jaar van donkerblauw. De kleur zorgt voor een luxe uitstraling, die net iets minder hard is dan zwart. Groot voordeel is dat donkerblauw erg goed valt te combineren met andere kleuren.

Zwart en goud
En denk nou niet dat door de opkomst van donkerblauw zwart niet meer mag. Het tegenovergestelde is waar. Trendwatchers voorspellen dat we in 2021 veel interieurs gaan zien waarbij zwart wordt gecombineerd met goud. Net als bij donkerblauw zorgt deze combinatie voor een lekkere luxe uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte keuken met gouden handgrepen of een zwarte muur met gouden lijsten.

Pastel
Geen fan van donkere kleuren? Ga dan voor pastel. Zachte kleuren zullen in 2021 worden gecombineerd met bijpassende kleuren. Ga bijvoorbeeld voor een lila muur en zet daar een donkerpaars meubel voor. Op deze manier creëer je lagen in je interieur. Dit zorgt voor eenheid, zonder dat het saai wordt.

Groen
De afgelopen jaren hebben steeds meer mensen ontdekt hoe mooi een botanisch interieur met veel planten kan zijn. In 2021 wordt die trend doorgetrokken naar de meubels. Niet alleen de planten mogen komend jaar groen zijn, maar ook de meubels en muren. En dan hebben we over natuurlijke tinten, zoals mosgroen en olijfgroen. Dit is vooral erg mooi als je bijvoorbeeld een houten vloer hebt.