Culture

Er is een nieuwe muurschildering van Banksy opgedoken

In de Britse stad Bristol is een nieuwe muurschildering van Banksy opgedoken. Op het kunstwerk is te zien hoe een oude vrouw haar kunstgebit verliest tijdens het niezen. Bewoners vonden het werk donderdagochtend op Vale Street in de wijk Totterdown. Banksy bevestigt via Instagram dat het zijn creatie is.

Huis van de markt gehaald
Het huis waarop het kunstwerk is geplaatst stond te koop, maar is direct van de markt gehaald omdat het nu veel meer waard is geworden. Om een idee te geven: het gemiddelde huis in de straat kost 325.000 euro. Werk van Banksy levert vaak miljoenen euro’s op.

De eigenaren van het huis hebben plexiglas over het kunstwerk geplaatst en een beveiligingsbedrijf ingehuurd. De muurschildering trekt namelijk erg veel bezoekers.

Banksy
Het is nog altijd niet duidelijk wie Banksy is. De kunstenaar, die vermoedelijk uit Bristol komt, staat bekend om zijn maatschappijkritische werk. Met deze schildering verwijst hij naar het coronavirus. Zijn bekendste werk schilderde hij op de Palestijnse kant van de muur tussen Palestina en Israël.