Stuff

Sony haalt de ‘duurste game ooit’ uit winkel vanwege talloze bugs

Sony heeft het veelbesproken spel Cyberpunk 2077, van de Poolse ontwikkelaar CD Projekt, tijdelijk uit de winkel gehaald. De duurste game ooit werd overspoeld met klachten vanwege talloze bugs. Het meest gênant was misschien wel de neiging van karakters om met hun geslachtsdeel uit de broek te lopen.

Cyberpunk 2077
In Cyberpunk 2077 moeten spelers in een dystopische stad als huurling criminele klusjes uitvoeren. Het duurde acht jaar om het spel te maken en de verwachtingen waren enorm. Alleen al in de voorverkoop werd de game 8 miljoen keer verkocht.

Toen het spel onlangs eindelijk verscheen werden de hooggespannen verwachtingen al snel vergald door vreemde bugs. Karakters reageerden niet goed op acties van spelers, elementen uit het landschap deden raar en voertuigen gedroegen zich ongebruikelijk.

Sony
Dat CD Projekt Red, een van de grootste gamebedrijven van Europa, verbetering beloofde, was voor Sony niet voldoende. Het bedrijf heeft besloten de game niet meer te verkopen voordat alles goed werkt. “We willen onze klanten tevreden houden, dus geven we het geld terug aan iedereen die Cyberpunk 2077 bij ons heeft gekocht.” Op andere platforms is het spel nog wel beschikbaar.