Audio

10 nieuwe kersthits om thuis bij de boom te luisteren

De feestdagen zien er dit jaar anders uit dan we gewend zijn. Gelukkig is er genoeg kerstmuziek om er thuis bij de boom toch een klein feestje van te maken. Ook dit jaar zijn er weer veel nieuwe kerstnummers verschenen. Hieronder kun je er tien vinden.

Alanis Morissette – Happy Xmas (War Is Over)
Alanis Morissette bracht onlangs een cover uit van John Lennon en Yoko Ono’s Happy Xmas (War Is Over). In de bijbehorende video is te zien hoe de Canadese zangeres, net als John en Yoko, met haar hele familie een bed-in houdt.

JP Saxe & Julia Michaels – Kissin’ In The Cold
Vorige maand werd hun megahit If The World Was Ending genomineerd voor een Grammy Award (Song of the Year). Nu brengen lovebirds Julia Michaels en JP Saxe speciaal voor kerst een nieuw, hartverwarmend duet uit: Kissin’ In The Cold.

Kenzie & Ant Saunders – Cozy With Me
Danseres en zangeres Kenzie zit dit jaar onder de boom met zanger Ant Saunders. De twee piepjonge popsterren namen samen de track Cozy With Me op, waarvan ook een knusse videoclip verscheen.

Lil Nas X – Holiday
Holiday is de eerste track van het aankomende debuutalbum van Lil Nas X. De futuristische video bij Holiday speelt zich af op kerstavond, in het jaar 2220. We zien Lil Nas X in vier verschillende gedaanten in zijn werkplaats op de Noordpool.

Mariah Carey ft. Ariana Grande & Jennifer Hudson – Oh Santa
All you want for Christmas is een kersthit van Mariah Carey én Ariana Grande én Jennifer Hudson. De drie popdiva’s sloegen onlangs hun handen ineen voor een nieuwe versie van Oh Santa. De single is onderdeel van Mariah Carey’s Magical Christmas Special, die te zien is op Apple Music.

Paloma Faith & Gregory Porter – Christmas Prayer
Niemand mag met kerst alleen zijn. Daarom sloegen Paloma Faith en Gregory Porter de handen ineen voor een heerlijk duet: Christmas Prayer. Where pop meets jazz meets Motown: say you’ll meet me there.

Robbie Williams – Can’t Stop Christmas
Robbie Williams weet zelfs aan de pandemie een positieve draai te geven. Als toevoeging aan zijn kerstalbum The Christmas Present heeft hij dit jaar de single Can’t Stop Christmas uitgebracht. Volgens de Britse popzanger is er absoluut geen reden om kerst te cancellen.

Sabrina Claudio & The Weeknd – Christmas Blues
The Weeknd op een zoetsappig kerstliedje? Ja, wij moesten ook even wennen, maar eigenlijk klinkt het wel goed. De Canadese zanger is te horen op de nieuwe single van Sabrina Claudio. Het nummer, getiteld Christmas Blues, is afkomstig van haar nieuwe kerstalbum met dezelfde titel.

Sam Smith – River
Sam Smith heeft begin deze maand zijn kerst-EP The Holly & The Ivy uitgebracht. Op het project is onder andere zijn versie van Have Yourself A Merry Little Christmas te vinden. Ook doet de Britse singer-songwriter een prachtige versie van River.

Sasha Sloan – I Saw Mommy Kissing Santa Claus
Singer-songwriter Sasha Sloan heeft speciaal voor de feestdagen een Spotify Holiday Single opgenomen. Het gaat om een prachtige, ingetogen versie van de kerstklassieker I Saw Mommy Kissing Santa Claus.