Culture

Deze moderne popsongs hoor je in ‘Bridgerton’

Bridgerton is dé grote Netflix-hit van dit moment. De serie verscheen op eerste kerstdag en werd door veel mensen in één zit gebingewatcht. En begrijpelijk: het kostuumdrama, dat het beste valt te omschrijven als de Gossip Girl van de 19e eeuw, zit vol met schandalen, gevatte humor, erotiek en knipogen naar de moderne tijd. Het is bovendien een van de weinige historische drama’s met een inclusieve cast.

Moderne popsongs
Waar kostuumdrama’s normaal gesproken stijfjes en stoffig zijn, hebben de Amerikaanse makers (bekend van Grey’s Anatomy en Scandal) gekozen voor een hedendaagse benadering waarbij ze het niet zo nauw nemen met de historische details. Dit zie je niet alleen terug in dialogen met modern taalgebruik, maar ook in de orkestarrangementen van moderne popsongs.

De Amerikaanse pianist en componist Kris Bowers is verantwoordelijk voor de muziek in Bridgerton. Hij heeft gekozen voor een soundtrack waarin klassieke muziek van onder meer Bach, Beethoven en Sjostakovitsj wordt afgewisseld met klassieke bewerkingen van moderne artiesten als Ariana Grande, Shawn Mendes en Taylor Swift. Dit heeft hij op zo’n subtiele manier gedaan, dat het veel mensen waarschijnlijk niet eens opvalt.

Als je goed oplet tijdens de serie, zul je echter de volgende nummers horen: Girls Like You van Maroon 5, Thank U, Next van Ariana Grande, In My Blood van Shawn Mendes, Bad Guy van Billie Eilish, Strange van Celeste en Wildest Dreams van Taylor Swift.

Bridgerton
Bridgerton volgt Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor), de oudste dochter van een machtige familie die zich begeeft op de huwelijksmarkt van de adel in Londen. Haar zoektocht naar de ware wordt bemoeilijkt door een roddelblad en een gecompliceerde relatie tussen haar en een hertog (Regé-Jean Page). Het verhaal is gebaseerd op de boeken van Julia Quinn. De serie is geproduceerd door Shonda Rhimes.