Food

Dit kun je het beste doen om van stinkende knoflookadem af te komen

Heb je net een broodje met knoflookboter gegeten, appt je crush of je vanavond wil afspreken. Paniek, want je wil natuurlijk niet uit je mond stinken. Nou kun je je tanden poetsen en driftig pepermuntjes kauwen, maar dat camoufleert de geur slechts. Gelukkig hebben wetenschappers ontdekt wat écht tegen knoflookadem helpt.

Knoflookadem
In knoflook zitten vier stoffen waar je van gaat stinken, waaronder allylmethylsulfide (AMS). Dit stofje kan niet door je spijsvertering worden afgebroken. Je ademt of zweet het uit. Het resultaat is de bekende knoflookadem.

Melk
Wetenschappers van Ohio State University hebben ontdekt dat een glas melk van 200 milliliter de hoeveelheid AMS in je adem met de helft vermindert. Zowel magere als volle melk helpt, maar volle melk bleek wel het meest effectief te zijn tegen knoflookadem. Het helpt vooral wanneer je de melk tijdens de maaltijd drinkt.

Appels, sla en munt
Ook appels, sla en munt verminderen de stank. Door de producten rauw te consumeren zit er 50 procent minder AMS in je adem. Dat vooral rauwe producten de geur maskeren, is niet zo gek. Voor het afbreken van de stoffen in knoflook heb je namelijk enzymen en polyfenolen nodig.

Kort samengevat: wil je genieten van knoflook zonder de beruchte knoflookadem, drink dan volle melk tijdens de maaltijd en sluit af met wat rauwe appels, sla of munt.