Food

Hennessy viert het Chinese Nieuwjaar met een speciale fles

Hennessy heeft een speciale fles gelanceerd om het Chinese Nieuwjaar te vieren. De fles is gebaseerd op een kunstwerk gecreëerd door de bekende hedendaagse kunstenaar Liu Wei.

Het jaar van de Os
Het jaar 2021 staat in de Chinese kalender in het teken van de Os, dat traditioneel geassocieerd wordt met openheid, talent en vertrouwen. In die geest gaf Maison Hennessy carte blanche aan Liu Wei om een periode in te luiden die de belofte van hoop, samenhorigheid en een stralende horizon met zich meebrengt.

China
Hennessy en China hebben een lange geschiedenis samen. Zo was China een van de eerste wereldmarkten waar Hennessy X.O gelanceerd werd, krap twee jaar na de eerste creatie van de X.O in 1870. Vandaag de dag is Azië nog steeds een van de grootste en belangrijkste markten voor Hennessy. De viering van het Chinese Nieuwjaar is dan ook een belangrijk evenement op de kalender van het beroemde cognacmerk.

Kunstwerk en fles
Liu Wei bedacht voor Hennessy een kunstwerk getiteld Spring. Het gaat om een abstract kunstwerk van bijna psychedelische vreugde. Het schilderij oogt organisch en bevat de levendige tinten fuchsia, blauw, groen en geel. De creatie is vertaald naar een serie limited edition flessen met een kleurrijk palet.

De speciale serie wordt wereldwijd uitgebracht in verschillende varianten. In Nederland is een beperkt aantal exclusief verkrijgbaar bij Drankenboutique.nl. De V.S.O.P. is te koop vanaf 59,99 euro en de X.O vanaf 179,99 euro.