News

Boef biedt oude vrouw hulp aan nadat haar auto is vernield door reltuig

Ze is er helemaal kapot van. De 78-jarige Tonnie van Gestel uit Tilburg woont midden in de wijk waar zondagnacht avondklokrellen uitbraken. De relschoppers vernielden bushokjes, staken auto’s in de brand en gooiden ruiten kapot. Ook de achterruit van Tonnie’s auto moest het ontgelden. Boef zag de ontroerende beelden bij Omroep Brabant en kon het niet laten om de vrouw te helpen.

De rapper probeerde via Omroep Brabant in contact te komen met de familieleden van Tonnie. “Ik zag een filmpje van een oude vrouw die moest huilen, omdat haar autoruit kapot was geslagen. Hebben jullie haar contactgegevens? Ik zou graag een nieuwe ruit voor haar willen vergoeden”, schreef hij.

Boef kwam via via in contact met de kleinzoon van Tonnie. Hij vertelde dat er al flink wat geld is gedoneerd via een crowdfundingsactie. Toch wilde Boef iets voor haar betekenen. “Ik vind het gewoon kut om te zien. Als alles al vergoed is, ben ik alleen maar blij voor haar. Is er misschien nog iets waarbij we kunnen helpen? Misschien vindt ze een bloemetje leuk of zo?”

Later vandaag liet Boef weten dat alles is opgelost. Ook benadrukte de rapper nog even dat hij de rellen schandalig vindt. “Dit gaat nergens over. Wat heeft die oma – of andere onschuldige mensen – jullie aangedaan? Fuck dat man.”