Culture

YouTuber verdient 2000 euro per week met slapen voor de camera

Slapend rijk worden? Het is blijkbaar echt mogelijk. De YouTuber Super Mainstream verdient zijn geld door te slapen voor de camera. Dankzij donaties van fans pakt hij ruim 2000 euro per week. En hij is niet de enige.

Super Mainstream gaat elke week een nacht live terwijl hij een poging doet om te slapen. Kijkers kunnen ondertussen opdrachten geven aan zijn Alexa-speaker. Sommige kijkers sturen berichtjes, terwijl anderen de YouTuber wakker laten schrikken met keiharde muziek. Lekker ontspannen slapen zit er dus niet bij.
Super Mainstream is overigens niet de enige persoon die dit doet. De trend om te slapen tijdens livestreams begon in 2017. Twitch-streamer Ice Poseidon verdiende toen 5000 dollar door zichzelf te filmen tijdens zijn slaapuurtjes. Inmiddels zijn er elke avond streams te vinden van YouTubers en Twitchers die slapen.

Door de coronacrisis zijn de streams de afgelopen tijd razend populair geworden. De interesse in ‘sleep streams’ bereikte in de eerste week van dit jaar zelfs een recordhoogte. Er werd 426% vaker gezocht op de term dan in dezelfde periode vorig jaar.