Events

Ook DGTL verplaatst naar september (en dit zijn de eerste namen)

DGTL, dat normaliter het festivalseizoen in april aftrapt, vindt dit jaar plaats op 11 en 12 september. Dat heeft de organisatie van het festival vandaag bekendgemaakt. Het circulaire dance-evenement keert terug op de NDSM-werf. De kaartverkoop start vrijdag om 11:00 uur via Dgtl.nl/2021-tickets.

Circulair dancefestival
Bij DGTL Amsterdam staat duurzaamheid centraal, door internationale headliners te combineren met lokaal talent, gekoppeld aan een duurzame manier van organiseren. DGTL is het eerste elektronische muziekfestival dat volledig circulair geproduceerd wordt, waarbij bovengemiddelde aandacht wordt besteed aan de uitdagingen op het gebied van energie, water, voedsel, grondstoffen en mobiliteit. Na een jaar waarin duidelijk werd hoe kwetsbaar het leven op onze planeet is, is deze stap belangrijker dan ooit.

Het eerste deel van de line-up bestaat uit Acid Paul, Adriatique, Afrodeutsche, Ben Böhmer, Blawan, The Blessed Madonna & HAAi, CamelPhat, Colyn, David Vunk, DJ Assault, DJ Python, Egyptian Lover, Eris Drew, Honey Dijon, Ingi Visions, KI/KI, Luke Vibert, Mala, Margaret Dygas, Meetsysteem, Meute, Mind Against, Nicola Cruz, Nina Kraviz, Paula Temple & SNTS, Ø [Phase], Ricardo Villalobos, ROD en Worakls.

September
DGTL is overigens niet het eerste festival dat verplaatst wordt naar september. Ook Awakenings, Groove Garden en de Zwarte Cross verschuiven naar het najaar. En dat is geen toeval. Twee weken geleden werd door het demissionaire kabinet namelijk een garantiefonds aangekondigd voor de evenementsector. Met dit steunpakket van minstens 300 miljoen euro worden organisatoren aangespoord om grote evenementen te plannen vanaf het moment dat dat verantwoord is. Voorlopig is dat moment vastgesteld op 1 juli.

Festivals willen zo min mogelijk risico lopen, dus kiezen er massaal voor om op een zo laat mogelijk moment in het jaar plaats te vinden. En daarmee wordt september misschien wel de drukste festivalmaand ooit.