News

Willie Wartaal brengt eind deze maand een nieuw album uit

Willie Wartaal is terug. De Nederlandse rapper zal eind deze maand een nieuw album uitbrengen. Nieuwe Kunst, zoals het project heet, verschijnt op 26 februari en is deels opgenomen gedurende de eerste lockdown. De plaat bevat elf tracks. In aanloop naar de release zal Wiwa wekelijks een nieuw nummer releasen, visueel ondersteund door een korte sketch.

Nieuwe Kunst is de opvolger van Enkelbangers, die een week voor de erkenning van de huidige pandemie vorig jaar uitkwam. Zoals bij iedere artiest, kwam ook de bijbehorende tour voor Willie Wartaal te vervallen. Geïnspireerd door die beperkingen is Willie op zoek gegaan naar nieuwe manieren van beleving.

De plannen voor zijn tweede album werden volledig omgegooid. Met het nieuwe project wil hij terug naar de basis, muziek opnieuw benaderen als een kunstvorm en afstappen van reguliere manieren van uiten en live presenteren.

In de sketches zien we een hedendaagse artiest in een fantasierijk verhaal, zoekende naar nieuwe manieren om zijn muziek aan een publiek te presenteren. Gastrollen zijn weggelegd voor Caza, Famke Louise, JeBroer, Meezy F, Pearl Ramos, Suzanne Swarts, Vjeze Fur en Yelli.