Stuff

Elon Musk implanteert gamechip in hersenen van aapje

Elon Musk, die je kent van Tesla en SpaceX, heeft met zijn bedrijf Neuralink een gamechip geïmplanteerd in de hersenen van een levend aapje. Dankzij de chip kan het dier nu spelletjes spelen in zijn hoofd. Volgens Musk is de aap erg blij en heeft hij geen last van het experiment. “Je kunt niet eens zien waar het neurale implantaat is ingebracht, behalve aan een klein stukje geschoren vacht.”

De rijkste man op aarde probeert uit te vinden of hij de chips kan gebruiken om apen ‘mind pong’ met elkaar te laten spelen. Dit is een simpel computerspel uit de jaren tachtig dat veel op tennis lijkt.

Musk wil er uiteindelijk voor zorgen dat de techniek die we nu bij ons dragen in bijvoorbeeld telefoons, wordt ingebouwd in ons brein. Hij zegt dat Neuralink mensen in staat zou kunnen stellen om boodschappen naar elkaar te sturen met behulp van telepathie. Ook denkt hij in de toekomst iemands persoonlijkheid te kunnen uploaden naar een computer, zodat deze na diens dood kan worden overgezet naar een robot of zelfs een ander mens.