News

The Weeknd legt eindelijk uit waarom hij gezichtsverband draagt

Wie zijn laatste videoclips of optredens heeft gezien, is het vast opgevallen: The Weeknd draagt gezichtsverband. De Canadese zanger draagt het verband niet omdat hij daadwerkelijk zijn gezicht heeft verbouwd. Nee, hij wil met zijn nieuwe verschijning juist kritiek uiten op de ‘Hollywood-cultuur’.

Vorig jaar bracht The Weeknd zijn album After Hours uit. In de bijbehorende videoclips werd een karakter geïntroduceerd met een rode jas en een gebroken neus. Net toen de neus begon te herstellen, verscheen de zanger met een gezicht in verband gewikkeld op de American Music Awards, als een persoon die net plastische chirurgie had ondergaan.

In zijn nieuwste videoclip bij Save Your Tears onthult The Weeknd zijn ‘nieuwe’ uiterlijk. Hij is te zien met opgespoten lippen, grote ogen en een strakke kaaklijn.

De verhaallijn van de afgelopen maanden weerspiegelt de cultuur van beroemdheden die zichzelf verbouwen om geaccepteerd te worden, zo laat The Weeknd weten in een interview met Variety. “Mensen veranderen zichzelf om leuk te worden gevonden.” En daar is Abel, zoals de artiest eigenlijk heet, fel tegen. “Aantrekkelijk zijn is voor mij niet belangrijk. Juist daarom vind ik het zo boeiend om te zien hoe oppervlakkig het gedrag van sommige mensen is.”