Culture

TikTok in rouw nadat 18-jarige influencer zelfmoord pleegt

TikTok-ster Dazharia Shaffer heeft zelfmoord gepleegd. Het Amerikaanse meisje was 18 jaar oud en stond op het platform bekend als Dee. Ze had in korte tijd maar liefst 1,4 miljoen volgers verzameld. Afgelopen maandag plaatste ze op Instagram een reeks foto’s met als bijschrift ‘Last post🥺’. Niet veel later werd ze dood aangetroffen.

Ouders
De TikTok-account van Dee stroomt vol met steunbetuigingen van fans. “Ik kan dit niet geloven. Je was mijn favoriete TikTokker. Rust zacht Dee”, schrijft een van haar fans. “Je kon de pijn niet langer aan. Het spijt me, ik ben zo verdrietig. Weet dat je gemist zult worden”, reageert een ander.

De vader van het meisje bedankt de fans in een open brief. “Heel erg bedankt voor alle steun en liefde voor mijn dochter. Helaas is ze niet langer bij ons, maar ze gaat naar een betere plek. Ze was mijn beste vriend en ik was er nog niet op voorbereid om haar te moeten begraven.”

Ook haar moeder heeft een statement naar buiten gebracht. “Ik ben diepbedroefd”, schrijft ze. “Ik wou dat ik had kunnen sterven in plaats jou. Rust zacht engel.”

Mentale problemen
Het is niet bekend waarom Dee heeft besloten om een einde aan haar leven te maken. De TikTokker heeft het weleens over mentale problemen gehad, maar dit zag niemand aankomen.

Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.