Events

Tickets voor concerten en festivals blijven 26 maanden geldig

Heb jij tickets gekocht voor een concert of festival dat is uitgesteld? Goed nieuws, want de ‘bewaar je ticket, geniet later’-regeling wordt verlengd. Gekochte kaartjes voor verplaatste events blijven nu 26 in plaats van 13 maanden geldig. Dat heeft de evenementenbranche vandaag bekendgemaakt.

Ook krijgen consumenten langer de tijd om vouchertegoeden om te zetten in tickets. De vouchers, die je op verzoek kunt krijgen bij gecancelde evenementen, zijn 24 maanden geldig. Wil je niet wachten? Dan is het natuurlijk ook gewoon mogelijk om je geld terug te vragen.

‘Bewaar je ticket, geniet later’
‘Bewaar je ticket, geniet later’ werd door onder andere de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) en de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) opgezet tijdens de eerste coronagolf. Met de actie worden de financiële gevolgen voor de culturele sector enigszins beperkt. Want zolang mensen hun geld niet terugvragen, hebben organisatoren en podia nog een kleine buffer.

Het initiatief ging in april van start. Toen werd echter geen rekening gehouden met de lange duur van de coronacrisis. Nu veel evenementen al meerdere keren zijn verplaatst, is besloten de regeling te verlengen.

Veel mensen houden hun ticket
Uit peilingen blijkt dat zo’n 80% van de mensen hun ticket houdt als een event wordt uitgesteld. 14% wil hun geld terug. Slechts 2% kiest voor een voucher.