News

Het iconische danceduo Daft Punk stopt na 28 jaar

Daft Punk stopt er na 28 jaar mee. In een bijna acht minuten durende video kondigt het France danceduo hun afscheid aan. Een woordvoerder heeft het nieuws bevestigd, maar wil niet uitweiden over de reden van het stoppen.

In de video loopt het duo door de woestijn. Zoals we gewend zijn van de twee producers, dragen ze hun kenmerkende helmen. Plots kijken ze elkaar aan en zien we dat een van de twee een apparaat op zijn rug heeft. De ander drukt op een knop en een aftelklok start. Niet veel later volgt er een explosie. De clip eindigt met een zonsondergang en het nummer Touch.

Daft Punk werd in 1993 opgericht door Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo. De twee leerden elkaar in de jaren 80 kennen in Parijs. De tieners begonnen samen muziek te maken. Eerst vormden ze met hun vriend Laurent Brancowitz de groep Darlin’ in 1992. Het drietal stopte al na één nummer, omdat ze alleen maar slechte kritiek kregen. Het Engelse tijdschrift Melody Maker sprak van ‘daft punky thrash’, wat later de inspiratiebron werd voor hun nieuwe naam.

Daft Punk werd wél een groot succes. Het duo wordt gezien als een van de invloedrijkste groepen van de afgelopen dertig jaar. Ze scoorden hits met onder meer Around The World, Get Lucky en One More Time. De afgelopen jaren zijn er geen nieuwe albums verschenen. Wel bracht het duo nog enkele samenwerkingen uit, waaronder bijvoorbeeld I Feel It Coming en Starboy met The Weeknd.