Events

Dit gebeurde er gisteren op het test-dancefeest in de Ziggo Dome

Voor het eerst in bijna een jaar vond er gisteren weer een groot evenement plaats in Nederland. 1300 mensen gingen compleet uit hun dak tijdens een test-dancefeest in de Ziggo Dome in Amsterdam. De ‘uitverkorenen’ waren opgedeeld in zes groepen.

Groepen
Elke groep kreeg andere regels. Zo moest groep 1 continu een mondkapje dragen, maar mochten ze wel zelf bepalen waar ze gingen staan. Groep 2 moest daarentegen ook 1,5 meter afstand houden. Groep 3 kreeg vooraf aangewezen stippen en moest alleen een mondkapje dragen als ze in beweging waren. Ook was er een groep die geen mondkapje moest dragen en een groep die zitplaatsen kreeg aangewezen, met twee stoelen afstand ertussen.

Proefevenementen
Het dancefeest is de eerste van vier Fieldlab Evenementen. Het doel is om te onderzoeken hoe events op een veilige manier weer kunnen plaatsvinden.

Bij alle proefevenementen moeten bezoekers een negatieve uitslag van een coronatest tonen. Aan de deur vinden temperatuurmetingen plaats en steekproefsgewijs ook een sneltest. De bezoekers worden steeds in groepen verdeeld. Ook krijgt iedereen een bewegingssensor, zodat achteraf te zien is hoeveel contact de mensen onderling hebben gehad. Een paar dagen na het evenement moeten de bezoekers zich weer laten testen.

Op 13 maart vindt op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen nog een klein dancefestival plaats. Op twee podia zullen onder meer Colin Benders, Joris Voorn, Nicky Elisabeth, Philou Louzolo en Reinier Zonneveld optreden. Een dag later wordt de Fieldlab-reeks afgesloten met een popfestival. Daar zullen onder meer Bilal Wahib, Donnie, Froukje, Maan en Vunzige Deuntjes shows geven.