Stuff

De juiste cryptomunt kies je op basis van je gevoel en je verstand

Wil je aan de slag met cryptogeld? Dan zijn er grofweg twee zaken die je een grote rol kan laten spelen bij de keuze welke je gaat aanschaffen. De eerste is je gevoel, de tweede je verstand. Weet je deze twee factoren op de juiste manier met elkaar te combineren? Dan is de kans dat het een succesverhaal wordt een stuk groter.

Wat zegt je gevoel?
De keuze voor een bepaalde cryptomunt is er niet eentje die je even snel neemt. De keuze is enorm, er zijn er meer dan duizend, en niet allemaal zijn ze even succesvol of actief. Gelukkig bieden de grote brokers alleen de munten aan waarin in ieder geval actieve handel wordt bedreven, zodat je dit niet zelf hoeft uit te zoeken.

Het leuke aan cryptomunten is dat ze bijna allemaal een verhaal hebben. Ze zijn opgericht door iemand die hier een bepaald gedachtengoed bij had. Veel oprichters vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat iedereen de beschikking heeft over geld en de mogelijkheid om hiermee betalingen te doen of te handelen, zonder dat hierbij een bank betrokken hoeft te zijn. De anonimiteit, het gebrek aan een centrale instantie en het uitgaan van de kracht van de gebruikers zelf, vormt een belangrijke basis voor veel munten.

Daarnaast hebben ze ook ieder hun eigen speerpunten. Er zijn munten die zich bijvoorbeeld vooral richten op een bepaald land. Zo is de Gulden een munt die vooral Nederlanders zal aanspreken. Ook zijn er munten die zich richten op een andere specifieke doelgroep. Mensen die gamen bijvoorbeeld en daar graag een online munt bij gebruiken.

Door je in al deze achterliggende gedachtes te verdiepen, kun je een keuze maken die goed voelt. Want als je zelf al geen vertrouwen hebt in een project, kun je er maar beter niet in investeren.

Kiezen met je verstand
Naast je gevoel speelt natuurlijk ook je verstand een grote rol als je crypto aan gaat schaffen. Investeren in een munt die op sterven na dood is, is nooit verstandig. Tenzij je, op basis van informatie, de verwachting hebt dat de munt snel populairder gaat worden. Als de koersen daardoor stijgen, kun je zomaar een hele goede aankoop hebben gedaan.

Door je verstand goed aan het werk te zetten, vergroot je de kans op de aankoop van een munt waar je iets aan gaat hebben. Omdat hij je op korte termijn winst zal bezorgen, bijvoorbeeld, of juist doordat het een goede investering is voor de toekomst. Verdiep je in de verschillende munten zoals Stellar, bestudeer de koersen en leer hoe je (in grote lijnen) grafieken kunt lezen. Alleen zo kom je uiteindelijk tot een goede keuze, op basis van zowel je gevoel als je verstand, waar je helemaal achter kunt staan.