Stuff

Instagram verbiedt volwassenen om in de DM van tieners te sliden

Instagram wordt binnenkort een stuk veiliger voor minderjarige tieners. Het social media platform gaat het voor meerderjarige gebruikers onmogelijk maken om berichten te sturen naar jongeren onder de 18 jaar die hen niet volgen. Ook zullen tieners een veiligheidsmelding zien als zij chatten met een volwassene. Ze worden er dan aan herinnerd dat reageren niet verplicht is en dat ze voorzichtig moeten zijn met het delen van foto’s en video’s.

Nieuwe minderjarige gebruikers die zich aanmelden bij Instagram worden tevens vanaf nu aangemoedigd om hun profiel op privé te zetten. Als ze er toch voor kiezen om een openbaar account aan te maken, stuurt Instagram regelmatig reminders waarin de voordelen van een privé-account worden benadrukt.

Om volwassenen te detecteren gebruikt Instagram kunstmatige intelligentie en machine learning-technologie, die is ontwikkeld om iemands leeftijd in te schatten.

De nieuwe veiligheidsaanpassingen zullen deze maand worden getest in een aantal vooralsnog onbekende landen. Daarna wordt de techniek over heel de wereld uitgerold.