Culture

Jägermeister brengt een ode aan het nachtleven met #savethenight

Door de coronacrisis kunnen we al een jaar niet uitgaan. En dat is treurig, want de nacht is juist hét moment om te ontdekken, dansen en ontmoeten. Jägermeister wil de nachtcultuur een hart onder de riem steken en lanceert het #savethenight-initiatief. In een kunstzinnige video, getiteld Ode To Nightlife, herinnert het bijzondere drankmerk iedereen eraan waarom de nacht de moeite waard is.

In de video komen iconische beelden voorbij van het uitgaansleven door de jaren heen en is een manifest voor het nachtleven te horen. We zien onder andere dj’s, fashionista’s en kunstenaars. Oftewel, allemaal personen die het nachtleven zo uniek maken.

#savethenight
Jägermeister lanceerde #savethenight in 2020. Met het initiatief heeft het merk al ruim 1.500 artiesten, creatievelingen en andere nachtvlinders uit meer dan 60 landen kunnen ondersteunen. In Nederland werd bijvoorbeeld de podcast The No Club Show van Bakkie Bakkie podcast-makers Steven van Lummel en Justin Verkijk gesteund, waarin noodlijdende clubeigenaren hun verhaal vertellen. Ook zagen we een drag-makeup tutorial van Hoax LeBeau, een livestream party met DJ Job Sifre en een spoken word video over een lege stad met Ray Fuego.

Jägermeister ziet de nacht als essentieel onderdeel van de samenleving. Het merk zit diepgeworteld in het nachtleven en wil met #savethenight iets terugdoen. “De culturele kaalslag die zich sinds de intrede van COVID-19 voltrekt gaat ons aan het hart. We willen iets terugdoen voor de artiesten en organisaties uit de nachtcultuur die het nu moeilijk hebben. #savethenight is een toezegging dat we ons steentje bijdragen – niet alleen in coronatijd, maar ook zeker daarna”, aldus een woordvoerder.

Meister Fund
Voor creatievelingen en projecten die financiële steun kunnen gebruiken, is er het Meister Fund. Jägermeister-fans kunnen via Save-the-night.com hun steentje bijdragen door te doneren aan initiatieven en gangmakers uit het nachtleven. In ruil daarvoor krijg je unieke content te zien en zijn er speciale online ervaringen.

Een mooi voorbeeld zijn de Meister Drop-Ins, waarbij je artiesten, bartenders en performers kunt boeken en online laten ‘indroppen’ tijdens een online feest. Ook kun je Meister Classes volgen waarin professionals je alles leren over de nachtcultuur.