Fashion

Lil Nas X en Nike maken ruzie over satanistische schoen

Lil Nas X kondigde afgelopen weekend een samenwerking met Nike aan. De Amerikaanse rapper zei een schoen te releasen naar aanleiding van zijn nieuwe single Montero. De zool van de nieuwe sneaker, die Satan Shoe heet, bevat een druppel menselijk bloed.

Nike
Nike heeft vandaag een statement naar buiten gebracht waarin het sportmerk benadrukt dat de schoen op eigen initiatief is ontworpen. “Wij hebben geen enkele relatie met Lil Nas X. Nike is niet verantwoordelijk voor het ontwerp en wij steunen dit initiatief dan ook niet”, aldus een woordvoerder.

Nike is boos dat Lil Nas X het project heeft laten overkomen als een samenwerking. Het merk kreeg hierdoor veel kritiek op social media. “Hoe kunnen jullie zo’n schoen ontwerpen? Met zo’n satanistische boodschap? Nike wordt door kinderen gedragen. Het is walgelijk dat jullie hiervoor zwichten”, aldus een boze volger. “Kennelijk heeft Nike haar ziel aan de duivel verkocht om deze bizarre sneakers uit te brengen.”

Satan Shoe
De Satan Shoe is een remake van de klassieke Nike Air Max uit 1997, maar dan met diverse Bijbelse verwijzingen naar de duivel. Er komen slechts 666 paar van de exclusieve sneaker op de markt, die individueel genummerd zijn. Op de zijkant van de schoen zijn Bijbelse teksten geborduurd over Satan. Op de onderkant van de zool is een afdruk van een pentagram te zien.

De schoenen zijn ontworpen door MSCHF. Een woordvoeder van het kunstenaarscollectief bevestigt dat Nike niets van de schoen van doen heeft.