News

Vijf jaar na zijn dood verschijnt er een nieuw Prince-album

Komende zomer verschijnt er een nieuw album van Prince. Welcome 2 America wordt op 30 juli uitgebracht. Op de deluxe editie van het album staan twaalf tracks en een video van het concert dat Prince in 2011 met The New Power Generation gaf tijdens zijn Welcome 2 America Tour in Los Angeles. In aanloop naar de plaat is vandaag de titeltrack Welcome 2 America uitgekomen.

De titeltrack is een monoloog van Prince over de oppervlakkigheid van social media en reality-tv. Op het nummer noemt Prince Amerika ‘the land of the free, home of the slave’.

Het album Welcome 2 America werd in 2010 door Prince afgerond. De Amerikaanse zanger bracht de plaat nooit uit. Hij bewaarde het, naast talloze andere onuitgebrachte projecten, in zijn befaamde kluis op zijn Paisley Park landgoed. Wel ging hij op tour door Amerika.

Het Welcome 2 America-album dat in juli verschijnt, bevat het complete, nooit eerder uitgebrachte studio-album uit 2010. Samenwerkingen zijn er met onder meer Chris Coleman, Elisa Fiorillo, Jason Agel, Liv Warfield, Morris Hayes, Shelby J. en Tal Wilkenfeld. Het project verschijnt digitaal, op cd, in diverse kleurenvarianten vinyl en in deluxe uitvoering met exclusief beeldmateriaal.