Fashion

Waarom Kid Cudi dit weekend in een jurk op het podium stond

Kid Cudi gaf afgelopen zaterdag een optreden in een witte bloemenjurk. De 37-jarige rapper stond op het podium van Saturday Night Live om het nummer Sad People te spelen. Met de jurk, ontworpen door Virgil Abloh, bracht Cudi een eerbetoon aan Kurt Cobain. De zanger van Nirvana pleegde op 5 april 1994 op 27-jarige leeftijd zelfmoord. In 1993, een jaar voor zijn dood, droeg de legendarische zanger een soortgelijke jurk tijdens een fotoshoot voor een Brits tijdschrift.
Kurt Cobain
Het tweede nummer dat Kid Cudi speelde was Tequila Shots. Tijdens dit optreden droeg hij een groen vest, dat dan weer verwees naar een soortgelijke trui die Cobain droeg tijdens een MTV Unplugged-concert, ook in 1993. De met sigaretten besmeurde trui werd in 2019 op een veiling verkocht voor maar liefst 334.000 dollar.

Onder de groene trui droeg Cudi zaterdagavond een t-shirt met daarop Chris Farley. De SNL-ster stierf in 1997 op 33-jarige leeftijd aan een overdosis drugs.
Jurk
De jurk waarmee Kid Cudi momenteel viral gaat werd op maat gemaakt door Off-White, een in Milaan gevestigd label opgericht door Virgil Abloh. Via social media laat de rapper weten dat hij een collectie gaat maken met Off-White, waar ook de jurk onderdeel van zal zijn.