Fashion

Waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe spijkerbroek

Iedere Nederlandse man heeft een spijkerbroek in zijn kledingkast liggen. Veel mannen lopen zelfs dagelijks in zo’n broek. In dat geval is de kans groot dat je regelmatig een nieuwe jeans moet kopen. De stof van een spijkerbroek slijt namelijk na een tijdje. Als de stof dun is, kan deze scheuren. Is jouw broek kapot? Of wil je gewoon een nieuwe kopen? Wij vertellen je hier waar je op moet letten.

Maat
Eén van de belangrijkste dingen om op te letten bij het kopen van een nieuwe jeans voor heren, is de maat. Het is niet prettig als de broek constant afzakt en een te strakke spijkerbroek zit ook niet fijn. Kijk daarom goed naar de maat voordat je een nieuwe spijkerbroek koopt. Er zijn twee maten waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe broek: de lengtemaat en de breedtemaat.

Om te voorkomen dat een spijkerbroek te groot of te klein is, pas je deze aan voordat je hem koopt. Dit geldt niet alleen voor lange broeken, maar ook voor korte broeken voor heren. In een fysieke winkel is dit een fluitje van een cent. Hier zijn namelijk pashokjes aanwezig, waardoor je een jeans makkelijk en snel even aan kunt schieten. Koop je een spijkerbroek online? Dan kun je hem niet eerst passen. Wel kun je een spijkerbroek terugsturen als deze niet past. Laat je dus niet weerhouden om online een spijkerbroek te kopen.

Model
De maat is een belangrijk aandachtspunt bij het kopen van een nieuwe spijkerbroek, maar er is meer. Kijk bijvoorbeeld ook naar het model van de broek. Als man kun je kiezen uit verschillende modellen. Een jeans met een standaard model noemen we regular fit. De pijpen van deze broek hebben vaak een rechte vorm, waardoor ze niet strak om jouw benen zitten. Zoek je een strakke broek? Kies dan voor een skinny jeans. De stof van zo’n broek is rekbaar, waardoor deze spijkerbroek strak om jouw benen zit. Vind je zowel een regular als skinny jeans niet mooi? Kijk dan naar de slim fit broeken.

Prijs en kwaliteit
De prijzen van spijkerbroeken voor heren lopen nogal uiteen. Dit valt je snel genoeg op als je begint aan de zoektocht naar een nieuwe jeans. Je kunt een spijkerbroek voor een paar tientjes kopen, maar er zijn ook broeken die meer dan honderd euro kosten. Wil je niet te veel uitgeven aan een nieuwe spijkerbroek? Dan neig je waarschijnlijk naar een goedkope jeans. Toch is dit over het algemeen niet de beste keuze. Zo is de stof van goedkope spijkerbroeken vaak van mindere kwaliteit. Dit heeft als gevolg dat een jeans eerder slijt, waardoor de kans op scheuren groter is. Kijk daarom liever naar de kwaliteit van de broek dan naar de prijs.