Fashion

New Balance en Jaden Smith lanceren de ‘Vision Racer ReWorked’

Aanstaande donderdag lanceren New Balance en Jaden Smith de nieuwste release van de New Balance Jaden Smith Vision Racer-collectie. De schoen is gedeeltelijk vervaardigd uit gerecyclede en ongebruikte materialen. De Vision Racer ReWorked is vanaf 22 april beschikbaar en kost 150 euro.

Voor de samenwerking heeft New Balance samen met Jaden Smith, rapper en leider in milieuactivisme, gekeken hoe er kan worden bijgedragen aan afvalvermindering op de lange termijn. Het resultaat is een product dat op unieke wijze gerecyclede materialen transformeert, met behoud van de vooruitstrevende stijl waar de Vision Racer om bekend staat.

De sneaker is gemaakt met een mix van gerecyclede materialen, waaronder een tussenzool die bestaat uit 5% duurzaam EVA materiaal, waardoor een potentiële afvalstroom wordt verlicht. Het materiaal dat wordt gebruikt in het bovenwerk en de tong van de schoen bevat 74% Spinnex-vezel (Spinnex bevat minstens 30% textielafval), 16% polyester en 10% Spandex. Het Spinnex-materiaal van New Balance bevat afgesneden fabrieksafval dat is verwerkt tot nieuw bruikbaar materiaal.

“Ik hou van duurzame oplossingen voor alledaagse lifestyle-items”, aldus Jaden Smith. “Het laat zien op welke manieren we kunnen zorgen voor een gezondere wereld met eenvoudige keuzes.”