Culture

YouTuber moet zes jaar de cel in voor doodslag tijdens livestream

De Russische YouTuber Stas Reeflay moet zes jaar de cel in voor doodslag op zijn vriendin. Stanislav Reshetnyak, zoals de YouTuber eigenlijk heet, haalde eind vorig jaar tijdens een livestream een ongekend domme stunt uit waardoor zijn vriendin overleed.

Tijdens de livestream zei Stas Reeflay dat hij zijn vriendin buiten zou zetten als iemand 1000 dollar doneerde. Een kijker doneerde het bedrag en de man zette zijn zwangere (!) vriendin, die op dat moment enkel ondergoed droeg, daadwerkelijk buiten. Daar vroor het op dat moment. Valentina Grigoryeva, zoals de vrouw heet, raakte onderkoeld.

Kijkers konden zien hoe Stas Reeflay het levenloze lichaam van zijn vriendin naar binnen droeg en haar probeerde te reanimeren. De 28-jarige vrouw stierf, samen met haar ongeboren kind. Volgens lijkschouwers is Valentina overleden aan verwondingen aan haar hoofd. Op haar lichaam werden daarnaast meerdere blauwe plekken aangetroffen.

Reshetnyak riskeerde een celstraf van 15 jaar voor doodslag, maar is nu veroordeeld tot zes jaar. Die zien we dus voorlopig niet meer op YouTube.