Culture

Reizen in coronatijden? Hier moet je op letten

Door de coronacrisis zijn veel mensen al een lange tijd niet meer op vakantie geweest. Niet zo gek dus dat we momenteel voorzichtig vakantieplannen aan het maken zijn voor de komende zomer. Wie dit jaar wil reizen moet echter wel met een aantal dingen rekening houden, zoals bijvoorbeeld het doen van een PCR-test met internationaal erkend reiscertificaat. En er zijn meer aandachtspunten.

Check de reisadviezen
Voordat je een vakantie boekt is het belangrijk om te kijken naar het reisadvies voor het betreffende land. De Nederlandse overheid adviseert vakantiegangers door middel van reisadviezen of een vakantie naar het buitenland wel verantwoord is. De reisadviezen worden bepaald in samenspraak met de Nederlandse ambassade in het betreffende land.

Er zijn vier soorten reisadviezen. Rood wil zeggen dat een reis naar het gebied gepaard kan gaan met levensbedreigende situaties. Oranje staat voor alleen noodzakelijke reizen. Er kunnen ernstige veiligheidsrisico’s in het gebied ontstaan. Gele landen zijn veilig, maar alert zijn wordt wel geadviseerd. En bij een groen reisadvies zijn er geen bijzondere veiligheidsrisico’s.

Ga voor een pakketreis
Wanneer je een vakantie hebt geboekt en het reisadvies verandert, dan kan dit invloed hebben op je reis. Bij pakketreizen krijg je je aanbetaling vaak teruggestort. En wanneer je al op reis bent is de reisorganisatie verplicht je op te halen mocht de veiligheidssituatie in het land veranderen.

Heb je zelf een los vliegticket en/of verblijf geboekt, dan is de situatie anders. Het is dan vaak lastiger om je vlucht of verblijf kosteloos te annuleren. Het is momenteel dus verstandiger om een pakketreis te boeken.

Doe een coronatest
Om momenteel naar het buitenland te kunnen reizen dien je een PCR-test met internationaal erkend reiscertificaat te doen, zodat je kunt aantonen dat je geen corona hebt. Je kunt bij Spoedtest.nl een test laten uitvoeren door gecertificeerde medewerkers, volgens de standaarden van het RIVM. Je krijgt de uitslag van de PCR-test al na enkele uren, inclusief een wereldwijd erkend reiscertificaat. Jezelf laten testen kan in een van de 70+ vestigingen in Nederland. Dus er zit altijd wel een testlocatie bij jou in de buurt.

Gooi je koffer vol met mondkapjes en handgel
In veel landen is het momenteel verplicht om een mondkapjes te dragen in winkels, openbaar vervoer en soms zelfs buiten op straat. Het dragen van een mondkapje is daarnaast ook verplicht in het vliegtuig. Het is dus belangrijk om voldoende mondkapjes mee te nemen in je koffer en handbagage.

Daarnaast is het handig om handgel bij je te hebben, zodat je je handen op elk moment kan ontsmetten. Tijdens het reizen kom je in aanraking met veel mensen. Door regelmatig je handen te ontsmetten voorkom je dat je tijdens je vakantie het coronavirus oploopt.

10% korting krijgen op een coronatest? Gebruik de kortingscode SPOEDTEST10IF bij Spoedtest.nl.