Events

Sziget wordt opnieuw een jaar uitgesteld

Sziget gaat ook dit jaar niet door. Dat heeft de organisatie van het Hongaarse festival besloten. De veiligheid van de festivalbezoekers, medewerkers en artiesten kan niet worden gegarandeerd. Daarom wordt het evenement verplaatst naar 2022.

“Gezien alle onzekerheden met betrekking tot reizen, accommodatie, horeca en de rol van coronapaspoorten, zijn we tot het besluit gekomen om ons vanaf nu voor te bereiden op Sziget 2022”, aldus Tamás Kádár, de grote baas van Sziget.

Sziget zou eigenlijk in augustus plaatsvinden. Het uitstellen van het festival komt voor veel mensen dan ook als een grote tegenslag. Tot nu toe zijn voornamelijk evenementen geannuleerd die in juni en juli zouden plaatsvinden. Dat er nu ook annuleringen komen voor augustus belooft niet veel goeds.

Festivalbezoekers zijn inmiddels op de hoogte gebracht en krijgen de mogelijkheid om hun ticket te behouden tot volgend jaar of een refund aan te vragen. “We geloven dat de volgende zomer in het teken zal staan van samenhorigheid, onvergetelijke ervaringen en – bovenal – de viering van onze vrijheid.”