News

De mannen van De Maalstroom combineren rap met metal

De Tilburgse band De Maalstroom heeft een nieuwe EP uitgebracht. Op Kluizenaar laten de mannen rap en metal samensmelten tot een uniek geheel. De sound van De Maalstroom valt het beste te omschrijven als Nederlandstalige rap/poëzie op zware gitaarmuziek. Iets wat je echt even moet horen.

Kluizenaar EP
De Kluizenaar EP neemt je mee naar het gevoel van opgeslokt worden in een maalstroom, terwijl je hoopvol probeert te blijven. Vocalist Qube rapt, zingt en schreeuwt persoonlijke poëzie over verlies, vluchtgedrag en verwerking.

Op het project staan vijf tracks, waaronder Slaapkamer en Zondvloed. Voor de EP heeft de band inspiratie gehaald uit bekende taalkunstenaars (zoals Spinvis en Typhoon) en grote rockers (zoals Breaking Benjamin, Falling In Reverse en Linkin Park).

Het resultaat is divers. Zo hoor je thrashmetal achtige ramherrie op het openingsnummer A.U.B., melodieuze nu-metal op het apocalyptische Zondvloed en meeslepende storytelling op de progressieve titeltrack Kluizenaar.

“We hopen dat mensen die door een moeilijke tijd gaan, troost vinden in onze muziek. Dat heeft het mij ook gebracht”, aldus Qube.

Livestream
De EP zal op zaterdag 19 juni officieel worden uitgebracht middels een speciale livestream. Tijdens de show spelen de mannen alle songs van de EP en meer. Vanuit het sfeervolle theater De Kattendans geven ze een performance waar muziek en theater zich verbinden. Reken op exclusieve, intieme camerabeelden en een aantal leuke verrassingen.

Je kunt de livestream via deze link volgen. Tickets kosten 4,50 euro.