News

FunX heft boycot Lil Kleine nu alweer op

FunX gaat weer muziek draaien van Lil Kleine. Dat heeft de populaire radiozender besloten. Nog geen twee weken geleden kondigde FunX een boycot aan, omdat de rapper werd verdacht van mishandeling van zijn verloofde Jaimie Vaes. “Er is geen aanklacht meer tegen Lil Kleine, dus FunX zal de muziek weer gewoon draaien”, laat een woordvoerster weten.

Jorik Scholten, zoals Lil Kleine echt heet, zou tijdens een ruzie in een hotelkamer op het Spaanse eiland Ibiza zijn verloofde hebben mishandeld. Hij werd dezelfde nacht gearresteerd. Een dag later werd de zaak geseponeerd vanwege gebrek aan bewijs.

Het stel kwam vorige week met een gezamenlijk statement naar buiten. Er zou geen sprake zijn geweest van fysiek geweld. Ook zou Lil Kleine aan zichzelf gaan werken.

Voor FunX is dit genoeg reden om de boycot in te trekken en de muziek van Lil Kleine weer te draaien. Wel gaat de radiozender extra aandacht besteden aan het onderwerp. “FunX ziet dat huiselijk geweld een zorgelijk maatschappelijk probleem is en daar willen we graag over in gesprek gaan met onze luisteraars.” De gesprekken beginnen deze week.