News

Festivalorganisator Vunzige Deuntjes start eigen label

Vunzige Deuntjes, bekend van clubavonden en festivals, introduceert een eigen label voor opkomend muzikaal talent. Met het label wil de Amsterdamse organisatie, die inmiddels tien jaar bestaat, een podium bieden aan jong talent en hen ondersteunen bij de ontwikkeling in hun carrière. Het label is vanaf vandaag live en draagt de naam Vunzige Deuntjes Music.

Het label is mede door de coronacrisis ontstaan. “Omdat de coronacrisis het afgelopen jaar weinig ruimte bood voor evenementen, besloten wij dat het tijd werd om onze werkzaamheden uit te breiden”, aldus Vijay Kumar van Vunzige Deuntjes Music.

“We hebben ook altijd gekeken naar artiesten in onze ‘eigen achtertuin’. Jonge honden waar we oprecht in geloven, die bij ons hun eerste boeking kregen, en zo doorgroeiden. Dat is ook precies wat we nu met het label willen: die springplank bieden en artiesten begeleiden bij de eerste stappen in de industrie.”

De eerste lichting muzikanten bestaat uit een mooie mix van nieuwkomers en talenten waarmee Vunzige Deuntjes reeds intensief samenwerkte. Vunzige Deuntjes Soundsystem, DJ Wef, Rockefellababe, Makkie, Crayflax, Max Wallin, Bamo en EDDIETHEHOST behoren tot de eerste getekende artiesten. Het eerste project van het label volgt meteen op vrijdag 18 juni, wanneer Makkie zijn track Brugman uitbrengt.