Events

Chin Chin Festival is het eerste festival in Nederland na de lockdown

Morgen, zaterdag 3 juli, vindt het eerste echte festival plaats na de lange lockdown die we hebben gehad. Chin Chin Festival, georganiseerd door de gelijknamige Amsterdamse club, trapt het seizoen af in de Tuinen van West.

Mede-organisatoren Oscar Steginga en Joy Gerritsen hebben als clubeigenaren een zware periode achter de rug. Ze besloten vorige maand de stoute schoenen aan te trekken door het festival het eerste weekend van juli in te plannen. Hun optimisme heeft in hun voordeel gewerkt, want met de huidige versoepelingen kunnen dit weekend duizenden bezoekers het leven vieren.

“Ik kijk het meeste uit naar het moment dat ik boven op die berg sta, 10.000 man op het terrein zie, muziek hoor, lekker weer, zonnetje… knuffelen!”, aldus Steginga.

Chin Chin Festival omvat alles waar Chin Chin Club voor staat: een totaalbeleving, waar al je zintuigen continu geprikkeld en verrast zullen worden. Eten, spelen en dansen vormen de basis van het festival. Het feest wordt georganiseerd samen met partners uit de Amsterdamse party-scene. Ieder familielid host een eigen stage op het festival.

De organisaties die dit jaar de vijf podia van het festival zullen vormgeven zijn:
– Chin Chin Club / Dynasty
– Cirque Du Zo Leip, Disko & LOCO
– Friday Freshness, Mimi & Geroezemoes
– Theatro & Klassenfeestje
– Five Brothers Fat, Lolita & Disco Dolly