Events

Evenementenbranche eist duidelijkheid en extra steun

Het kabinet moet extra geld vrijmaken voor de evenementenbranche nu ook deze festivalzomer (deels) verloren lijkt. Ook moet er duidelijkheid komen over wat er in de tweede helft van de zomer wél mogelijk is. Dat schrijven de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) en de Vereniging van Evenementenmakers (VVEM) in een gezamenlijke verklaring.

Afgelopen vrijdag werden er nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Meerdaagse festivals zijn in ieder geval tot 13 augustus verboden. Eendaagse evenementen zijn wel toegestaan, mits iedereen een vaste zitplaats op 1,5 meter van elkaar heeft.

De evenementenbranche is kwaad over de nieuwe maatregelen. “Het is logisch dat er bij een oplopende besmettingsgraad maatregelen worden genomen. Nu wordt echter binnen die maatregelen de branche die überhaupt niet heeft bijgedragen aan die hogere besmettingsgraad keihard getroffen. Het is juist onze branche geweest die de afgelopen maanden, in samenwerking met wetenschap en ministeries, actief heeft gezocht naar oplossingen.”

Om te overleven eist de branche extra steun. “Als deze branche wil overleven, zullen er structurele maatregelen moeten worden getroffen waardoor de evenementenbranche niet steeds weer het kind van de rekening wordt en we kunnen uitkijken naar een gezonde herstart in 2022.”