Culture

Nederlander (27) doodgetrapt in uitgaansgebied Mallorca

Een Nederlandse man is overleden nadat hij vorige week werd mishandeld op Mallorca. Het 27-jarige slachtoffer werd zonder aanleiding tegen zijn hoofd getrapt. Hij liep hersenletsel op en lag dagenlang op de intensive care, waar hij gisteren overleed. Drie vrienden uit dezelfde groep zijn ook gewond geraakt.

Sadistisch plezier
De vriendengroep werd woensdagnacht rond 2:30 uur in de badplaats Playa de Palma aangevallen door een andere Nederlandse groep. Laatstgenoemde groep veroorzaakte al de hele nacht opstootjes. Ze werden uit een nachtclub gezet en vielen op straat willekeurige mensen aan.

De groep kopschoppers bestond uit dertien man. Ze waren op vakantie om sadistisch plezier te hebben. Zodra de groep Nederlanders zag, deden ze alsof ze blij waren om landgenoten te zien. Daarna gebruikten ze plotseling extreem geweld tegen hen.

Internationaal arrestatiebevel
De dodelijke mishandeling vond plaats op een plek waar veel camera’s hangen. Alle negen verdachten zijn geïdentificeerd. Het gaat om Nederlanders tussen de 18 en 20 jaar oud.

Eén van de jongens is al gearresteerd. Hij werd opgepakt toen hij de sleutels ging terugbrengen van een huurhuis in El Arenal waar de groep verbleef. De anderen zijn naar Nederland gevlucht. Tegen de personen is een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd. Zodra zij worden opgepakt, zullen ze in Spanje worden aangeklaagd voor moord of doodslag. Laten we hopen dat dit laffe tuig flink wordt gestraft.