News

Oscar and the Wolf komt met een nieuw album

Het was even stil rondom Oscar and the Wolf, maar de Belgische electropopact van Max Colombie is terug. Na de release van de track James eerder dit jaar, is vandaag ook de nieuwe single Oliver verschenen met een zwoele, zomerse video die geregisseerd is door de frontman zelf. Met het nummer kondigt Oscar and the Wolf het nieuwe album The Shimmer aan, dat op 22 oktober het daglicht ziet.
De nieuwe plaat distilleert de essentie van Max Colombie’s geluid en visie in zowel de albumtitel als het beeld van Colombie op de albumhoes, badend in sterrenlicht. “Ik ben enorm blij met The Shimmer, omdat ik een volwassenere versie van mijzelf hoor. Ik wil altijd een groei zien en ik ben dan ook enorm trots op mijzelf dat ik niet gezwicht ben voor de verwachtingen van anderen en dus iets zou produceren wat in het verleden succesvol bleek te zijn. Dit keer zijn er geen clubby popsongs te vinden op het album.”

The Shimmer is juist een accurate weergave van Colombie’s persoonlijkheid. “Mijn emoties kunnen omslaan van enorm vrolijk naar super melancholisch in een fractie van een seconde. Het album voelt voor mij als een soundtrack van een blockbuster met vele verschillende soorten tracks en thema’s. Het is altijd in beweging.”