Audio

Pokémon viert 25-jarig bestaan met twee EP’s

Pokémon bestaat 25 jaar. Om dat te vieren is vandaag The Red EP uitgebracht met daarop nummers van Cyn, Mabel en Vince Staples. In navolging van de lange traditie van dubbele releases die zo kenmerkend is voor de hoofdserie Pokémon-videospellen, en als een eerbetoon aan de originele videospellen Pokémon Red en Pokémon Blue, verschijnt later deze maand ook The Blue EP. Die EP bevat remixen van de tracks, gemaakt door ZHU.

“De videospellen Pokémon Red en Pokémon Blue hebben 25 jaar geleden Pokémon op de wereld gezet. En dat belangrijke aspect van het merk wilden we terug laten komen in een muziekspektakel”, aldus Colin Palmer van The Pokémon Company International. “Pokémon-fans zullen bij deze EP’s de verwijzing naar de eerste Pokémon-videospellen zeker op prijs stellen, terwijl muziekliefhebbers kunnen genieten van de nieuwe nummers en remixen van geweldige artiesten op beide albums.”

De nummers van The Red EP verschijnen op het komende verzamelalbum P25 Music, dat dit najaar door Capitol Records wordt uitgebracht. Naast Cyn, Mabel en Vince Staples, staan ook Katy Perry, Post Malone en J Balvin op het project.