Lists

Zelf een silent disco organiseren? Zo doe je dat

Lekker losgaan op een festival zit er dit jaar helaas niet in. Maar dat wil niet zeggen dat feestjes helemaal onmogelijk zijn. Met een beetje creativiteit kun je alsnog feesten. En dat op een veilige manier én zonder boze buren. We hebben het natuurlijk over een silent disco. In dit artikel geven wij vijf tips voor het organiseren van je eigen silent disco.

Huur een silent disco
Zelf koptelefoons en apparatuur aanschaffen is niet nodig. Er zijn tegenwoordig in elke regio wel partijen te vinden waarbij je een silent disco kunt huren. Zoek via Google en check altijd even de recensies om er zeker van te zijn dat je met de juiste partij in zee gaat.

Kies een goede locatie
Afstand houden is momenteel nog steeds aan te raden. Kies dus voor een ruimte die geschikt is voor het aantal gasten dat aanwezig zal zijn. Te groot is overigens ook niet goed, want dat voelt dan weer ongezellig aan.

Zorg voor voldoende koptelefoons
Niets is zo lullig als een silent disco met te weinig koptelefoons. Wil je een silent disco huren, regel dan voldoende headsets. Hou er ook rekening mee dat er altijd een koptelefoon defect kan raken tijdens het feestje.

Kies de juiste muziek
Wanneer je koptelefoons huurt is er vaak de mogelijkheid om tot drie muziekkanalen tegelijkertijd te laten afspelen. Zo zorg je ervoor dat iedereen kan dansen op muziek die bij hem of haar past. Uiteraard is het ook mogelijk om voor een enkele zender te gaan en bijvoorbeeld een dj in te huren.

Creëer sfeer met verlichting
Muziek is belangrijk op een feestje, maar ook de sfeer doet erg veel. Met de juiste verlichting kun je de ruimte extra feestelijk maken. De headsets zijn meestal ook verlicht, zodat iedereen kan zien naar welk muziekkanaal je luistert.