Events

Evenementensector boos over Grand Prix-camping

Het nieuws dat er bij de Grand Prix op het circuit van Zandvoort begin september een camping komt, levert veel boze reacties op. De evenementensector vindt het onbegrijpelijk dat meerdaagse evenementen zijn verboden vanwege overnachtingen, maar dit soort regels voor de Grand Prix niet lijken te gelden. “Hemeltergend”, noemt Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg het. “Dit is meten met twee maten. Het ruikt naar corruptie.”

Camping
‘Een slaapplek waar iedereen jaloers op is. Een unieke locatie, pal naast het circuit.’ De tijdelijke camping werd gisteren met wervende zinnen aangekondigd. Direct daarna kwam er veel kritiek uit de evenementensector. “Gewoon aanbieden dat het een meerdaags feestje wordt zo. Ik kan hier echt zo intens boos om zijn”, aldus KINK-dj Michiel Veenstra op Twitter.

Inmiddels is de tekst op de Grand Prix-site aangepast. Ook heeft de organisatie van de camping verduidelijkt dat het niet om een feestcamping gaat. “In verband met de geldende coronamaatregelen is het houden aan de geldende coronamaatregelen verplicht. Er vinden dit jaar géén activiteiten plaats op de camping. Ook gaat het geplande horecaplein niet door”, zo valt er te lezen.

Burgemeester
Burgemeester David Moolenburgh (CDA) van Zandvoort ziet de Grand Prix niet als een verkapt festival. Dat laat hij vandaag weten in het NOS Radio 1 Journaal: “Het is een camping zoals we er zovelen hebben in Zandvoort. Er waren plannen om ook entertainment en horeca toe te staan op de camping, maar die zijn helemaal afgeschaald. Het is sec bedoeld om te slapen.”

Festivalorganisatoren, die al niet begrepen dat hossend publiek in voetbalstadions wel is toegestaan, vinden de keuze onbegrijpelijk. “Het lijkt wel of ze iets tegen muzikanten hebben. De Zwarte Cross is ook een race-evenement, met muziek eromheen. Dat mag dan weer niet.”