Audio

Ronnie Flex brengt zijn nieuwe album ‘Altijd Samen’ uit

Ronnie Flex heeft vandaag zijn nieuwe album Altijd Samen uitgebracht. De plaat ontstond na een periode van bezinning, waarin de Nederlandse rapper/zanger zich realiseerde dat familie voor hem het allerbelangrijkst is. Altijd Samen is het vierde album van Ronnie Flex.

Op Altijd Samen gaat Ronnie terug naar de kern van zijn bestaan: zijn familie. En dan met name zijn dochter Nori, vertelt de rapper. “De liefde en toewijding die ik voor haar voel, werd de muze van mijn muziek. Altijd Samen is een ode aan de onvoorwaardelijke liefde. Op dit album ben ik niet op zoek naar hits, maar naar een luisterend oor.”

Ronnie’s vorige album Nori verscheen in 2018. In dat jaar nam hij als soloartiest voor de tweede keer de Popprijs mee naar huis, nadat hij deze in 2015 ook won met New Wave. Maar het succes eiste zijn tol. “De druk om Rémi en Nori te overtreffen voelde ik zo sterk. In de jaren daarna nam ik meer dan honderd demo’s op, had ik tientallen writing camps en werkte ik samen met allerlei producers. Elke dag zat ik in de studio, maar niks voelde goed genoeg.”

Ronnie raakte in een dip en worstelde met een wietverslaving. Zijn nieuwe album stelde hij keer op keer uit, tot hij in 2020 door corona geconfronteerd werd met een lege agenda. “Ineens had ik tijd voor zaken die er écht toe doen. Familie, mijn vriendin Demi en vooral mijn dochter, zijn het allerbelangrijkste in mijn leven. Dat inzicht veranderde alles.” Ronnie gebruikte de gedwongen rust om zijn verslaving te overwinnen en zich te focussen op zijn gezondheid en geluk. Het bracht hem veel inspiratie.

Inmiddels gaat het zowel muzikaal als privé weer voor de wind. Ronnie Flex richtte eerder dit jaar zijn eigen label ADF ENT op, bracht met Emma Heesters zijn achtste nummer één-hit Alles Wat Ik Mis uit en maakte bekend dat hij met zijn vriendin Demi de Boer een tweede dochter verwacht.